Radex Innovation Centre

Het Radex Innovation Centre opende zijn deuren in 1992 op initiatief van de Delftse ingenieur Alphons Hülsenbeck (1947-1993). Hij vond dat jonge ondernemende ingenieurs een bedrijf moeten kunnen starten in de nabijheid van de Technische Universiteit Delft.

Op deze manier wilde hij een brug slaan tussen het bedrijfsleven en de universiteit. Veel in Radex gevestigde bedrijven zijn werkzaam in de IT en ontplooien internet gerelateerde activiteiten. Op dit moment biedt Radex huurruimte aan 60 innovatieve bedrijven met in totaal circa 250 werknemers. Met mooie succesverhalen van huurders als Surge-On en ex-huurders TAM-TAM en Airborne, is Radex met recht een hightech broedplaats te noemen.

De volgende bedrijven zijn in Radex gevestigd.

Huurder LBVD over Radex

In 2005 richtte Rein de Vries samen met twee collega’s LBVD op. LBVD helpt de opdrachtgever op het gebied van informatieveiligheid en privacy, zodat ondernemers zich geen zorgen hoeven te maken over de risico’s van de digitale wereld. Vanaf het prille begin zit LBVD al in verzamelgebouw Radex. Naast de goede faciliteiten en gunstige ligging heeft LBVD voor Radex gekozen vanwege de uitstraling van Delft als échte kennisstad. Lees hier het hele verhaal.

Huurder Holland Container Innovations over Radex

In 2008 startte Simon Bosschieter samen met drie medestudenten van de TU Delft Holland Container Innovations (HCI) en ontwikkelden ze een prototype voor een nieuw soort zeecontainer, de 4FOLD, waarmee ze het felbegeerde ISO-certificaat behaalden. Sinds 2013 zit het bedrijf in Radex. Volgens Bosschieter een logische keuze vanwege de sterke link met Delft. En omdat het een representatief en goed betaalbaar
gebouw is. Lees hier het hele verhaal.

Huurder Delft Infra Advies over Radex

In 1997 startte Bas Wilmink, samen met twee studiegenoten civiele techniek, met Delft Infra Advies. Het bedrijf adviseert over verkeer, vervoer en mobiliteit. Ruim 20 jaar geleden koos Delft Infra Advies voor bedrijfsverzamelgebouw Radex, onder meer vanwege de professionaliteit van de receptie en het gemak waarmee je kunt uitbreiden of krimpen. Lees hier het hele verhaal.

Huurder ITA bv over Radex

“Bij Radex hangt een ontspannen en open sfeer”

Andrew Burger, eigenaar van ITA bv en adviseur in telefonie en IT-oplossingen, huurt kantoorruimte in Radex. Andrew: “De reden dat ik heb gekozen voor een bedrijfsverzamelgebouw is dat je, omgeven door andere ondernemers, werkt aan je eigen bedrijf. Ook vind ik het belangrijk dat je de mogelijkheid hebt je eigen identiteit aan je kantoor mee te geven. En dat is in Radex geen enkel probleem.”

Andrew vervolgt: “Ik huur een wat kleiner kantoor, geschikt voor twee bureaus. Wanneer ik meer ruimte nodig heb omdat ik bijvoorbeeld een grotere groep of leveranciers ontvang, maak ik gebruik van de vergaderfaciliteiten van Radex. De fullservice receptie is ideaal. Je kunt er terecht met alle vragen en ze nemen de telefoon op met jouw bedrijfsnaam. Erg belangrijk voor een professionele uitstraling. Mijn relatie met de verhuurder is erg goed. Er zijn korte lijnen en wanneer er iets is, wordt het altijd snel en adequaat opgelost.”

Benieuwd naar Andrews hele verhaal? Bekijk hieronder de video!

Benieuwd naar de huurmogelijkheden bij Radex? Neem dan contact met ons op!

Een impressie van de ontvangsthal